Logo des Vereins
Polar Routen e.V.
International forening for vandring
og naturfredning i Grønland
 
 
Amitsorsuaq, set fra kano center
 
  Bitte Javascript aktivieren und Script zulassen! baggrund:  hvid • semi-transparent • transparent velg språg:   dansk English deutsch
     
 Menuen: 
Startside

Sider på dansk » Startside

Hvor mennesker og dyr stadig deler stierne

Blik fra vandrestien over søen Innajuattup Tasia, tæt ved hytte innajuattoq II

"Leave no trace but your footprints" ("Lad ikke spor, men dine fodspor"), er et velkendt slogan af amerikanske conservationists, som dette initiativ også føles begået. Spor af dyr og mennesker indeholder meddelelser til dem, som kan læse det.
Sporene på baggrundsfilen på denne hjemmeside er fra „Arctic Circle Trail“ eller, som det hedder egentlig, fra "Polar-Routen". De indeholder en vigtig besked. De fortæller os, at menneske og dyr stadig deler vejen her.
Dette gælder bogstaveligt og billedligt. Hvis du ser spor af vild på et vandresti i mit hjemland Tyskland, så krydser de vores spor, som vi krydser en farlig trafikforbindelse snart at bruge den aldrig som vår sti. Men her i Grønland er det stadig anderledes. Her deler vandrerne stadig stierne med moskusokse og rensdyr. Og sådan må det forblive.

Hvad er specielt om Polar-Routen?

Polar-Routen er en af de vigtigste langdistancestier i Arktis og det mest kendte og besøgte i Grønland. Antallet vandrere er steget støt de seneste år, men det er langt ikke den længste eller den mest vanskelige spor, og som bevæger sig på hende, også nødt til at besejre enhver farlig sportslig udfordring. Der behøves ikke en jernhårde kondition på Polar-Routen, men respekt og følsomhed for et unikt kulturlandskab.
Så hvad gør Polar-Routen speciel, som bevæger hvert år mange til en vandretur, ikke få til at komme tilbage igen og igen. Du kan ikke sige det uden subjektive anmeldelser. Jeg har indtryk af, at du undervejs oplever en metamorfose, en forandring til dig selv, og i slutningen af rejsen føler du, at du er blevet en del af af stien og naturen. Og jeg er mindet om tanken om, at det har været tilfældet siden oldtiden, når der er folk her.
 :
 
 hits på dette hjemmeside siden 1. april 2021© 2016 - 2024 • Frieder Weiße • Berlin