Logo des Vereins
Polar-Routen e.V.
Förderverein für Wandern und
Naturschutz in Grönland
 
 
Amitsorsuaq, vom Kanuzentrum aus gesehen
 
  Hintergrund:  weiß • semi-transparent • transparent Sprache:   dansk English deutsch
     
 Auswahlmenü: 
Startside

Sider på dansk » Startside

Du er på hjemmesiden af foreningen Polar-Routen e.V.
Vores foreningen blev oprettet af vandrere på Polar-Routen, en vandresti også kendt som "Arctic Circle Tail". De har til formål at bevare vandrestigen. Det er den mest berømte vandresti i Grønland og måske i hele Arktis. I 2016 blev 1.290 vandrere tælles her. Så mange vandrere kan være en byrde for vejen. For at afværge den tilknyttede byrde gennem vores bidrag blev vores forening oprettet. Men den planlagte ATV-vej (ATV = All Terrain Vehicle) er nu en større trussel.

4500 år og et vandresti

I mere end fire årtusinder har dette område været et migrationsområde for nomadiske jægere. Disse mennesker havde bestemt ikke noget videnskabeligt koncept om bæredygtighed. Men de praktiserede det. Selv i dag ser landet ud som det gjorde for 4500 år siden, da den første mennesk satte sin fod på den. Hvis et kulturlandskab kan have en mission til menneskeheden, er det en. Lad os høre på det!

Vandrestien og verdensarven

I erkendelse af denne regions betydning foreslog Nordisk Ministerråd i 1996, at de blev indskrevet på UNESCOs verdensarvsliste. For et år siden blev der foretaget en sådan ansøgning. Sammen med denne planlægger kommunen nu at bygge en ATV-vej, dels på tracé af vandrestien, dels parallel med den. Kommunebestyrelsen trår at det kunne så mere indbringende af turismen. Vi ser det anderledes og ønsker at forhindre det.

Hvordan kan du hjælpe os?

Underskriv vores appel! eller/og Bliv medlem af vores foreningen!
 :
 
© 2016 - 2018 • Frieder Weiße • Berlin